Přemýšlíte, co si dnes připravit k snídani? Tak pro vás máte jeden zajímavý trend v podobě zeleninového salátu k snídani. Možná je to do jisté míry překvapující, neboť zeleninový salát je spíše pokrm vhodný k večeři nebo lehkému obědu. Proč tedy ráno o půl hodiny dříve stát, abychom stihli nakrájet všechny přísady do salátu a následně ho ještě stihli sníst?
Salát má hned několik nesporných výhod, které si nyní představíme. Už od ranních hodin budete v sobě mít řádnou dávku ovoce a zeleniny a dostatek vlákniny, která podstatně ovlivňuje samotné trávení. Pokud si připravíte zdravou a vydatnou snídani, můžeme zahnat chutě na sladké, které by nás jinak jistě dostihly. A to nejlepší nakonec, pořádná dávka ovoce a zeleniny hned po ránu dodá tělu potřebnou energii bez toho, abyste se cítili přejedení.
Skombinovat můžeme téměř kterékoliv suroviny, o které doma zavadíme. Pokud připravuje salát na snídani, hodí se přidat ovoce, listová zelenina nebo nejrůznější oříšky a naklíčená semínka https://www.nakliceno.cz/psenice/. Se solí a kořením raději po ránu šetřete a raději přidejte více bylinek, které salát dochutí.
V žádném zeleninovém salátu by nemělo chybět dostatek zeleniny, která je bohatým zdrojem železa. Zde závisí výběr pouze na vašich preferencích. Salát je lepší vždy natrhat rukama, nikdy ho nekrájejte. V takovém případě pokrájené listy velmi rychle zhořknou a salát by už nebyl dobrý. Pokud se tedy nechcete s trháním obtěžovat, zvolte například baby špenát nebo polníček.
Poté přijde na řadu zelenina, je jen na vás jaké druhy do salátu nakrájíte, důležité je, aby jednotlivé komponenty šly dobře dohromady. V každém salátu by měl být i zdroj tuků, v takovém případě můžete sáhnout po avokádu, vajíčkách nebo nejrůznějších semínkách. Nakonec stačí pokapat olivovým olejem nebo zakápnout citronovou šťávou a je hotovo!